المقادير
½ 2 كوب دقيق // ¼1 كوب سمنة // ½ كوب حليب
1 ملعقة كبيرة ريحة كحك
1 ملعقة كبيرة سكر
نص باكو بيكنج بودر
النهاردة جايبالكم طريقة عمل كحك العيد بوصفة الشيف حسن في برنامج من كل بلد اكلة وان شاء الله تعجبكم وساضع البسكويت والبتي فور والغريبة من وصف الشيف حسن
كحك العيد من الشيف حسن برنامج من كل بلد اكلة( بالكوب)
الحشو
مارون – عين جمل – راسبرى – عجمية
الطريقة
نضع الحليب فى كوب ونذوب فية ريحة الكحك ومعلقة السكر ونقلبهم كويس
نضع فى الخلاط الدقيق وعلية البيكنج بودر والسمنة والحليب اللى كان فى الكوب
ونشغل الخلاط لحد ما العجينة تبتدى تتلم ومتلزقش فى ايدنا
نبدء نشكل العجينة
نقسمها على 3 اجزاء فى 3 اطياق الجزء الاول نضع علية معلقة كبيرة مارون
ونخلطها كويس قوى والجزء التانى نضع علية معلقة كبيرة راسبرى ونعجنها
كويس قوى والجزء التالت نضع علية الفستق ونعجنه كويس قوى
والباقى حسب الرغبة اما تحشية قطعه صغيرة من العجمية او مكسرات
او ملبن او عجوة
وتقفلى الكحكاية وتضعيها فى الصينية واما تنقشيها بالمنقاش المخصوص
بالكحك او تدوسى عليها بالطباعه المخصوصة بنقشة الكحك (وهى صغيرة ومصنوعه
من الستانلس تيل ) نترك الكحك فى الصوانى يريح شوية حوالى 1/3 ساعه
وندخله الفرن على درجة حرارة 190 درجة من 20 الى 25 دقيقة
وعيد سعيد
العجمية
¼ 1 كوب سمنة
1 كوب عسل نحل (عسل ابيض)
2 كوب سمسم
كوب بندق مكسر
الطريقة
اضع السمنة والعسل فى حلة على النار لحد ما يغلوا ويتحمروا بلون الكراميل ثم
اضع 2 كوب السمسم وكوب البندق واقلبهم مع بعض كويس وبعد ما تبرد
نالخد قطعه قطعه مدورة صغيرة ونحشى بيها الكحكةودى طريقة الكحك بالكيلو
كيلو دقيق
½ كيلو سمنة
200 ج حليب( كوب)
15 ج ريحة كحك ( 2 معلقة كبيرة)
20 ج سكر
باكو بيكنج بودر
ملحوظة لنجاح الكحك
لازم يكون الدقيق درجة اولى ومخصوص لعمل الكحك
لازم تكون السمنة جامدة من الثلاجة
والف هنااا
½ 2 كوب دقيق // ¼1 كوب سمنة // ½ كوب حليب
1 ملعقة كبيرة ريحة كحك
1 ملعقة كبيرة سكر
نص باكو بيكنج بودر
النهاردة جايبالكم طريقة عمل كحك العيد بوصفة الشيف حسن في برنامج من كل بلد اكلة وان شاء الله تعجبكم وساضع البسكويت والبتي فور والغريبة من وصف الشيف حسن
كحك العيد من الشيف حسن برنامج من كل بلد اكلة( بالكوب)
الحشو
مارون – عين جمل – راسبرى – عجمية
الطريقة
نضع الحليب فى كوب ونذوب فية ريحة الكحك ومعلقة السكر ونقلبهم كويس
نضع فى الخلاط الدقيق وعلية البيكنج بودر والسمنة والحليب اللى كان فى الكوب
ونشغل الخلاط لحد ما العجينة تبتدى تتلم ومتلزقش فى ايدنا
نبدء نشكل العجينة
نقسمها على 3 اجزاء فى 3 اطياق الجزء الاول نضع علية معلقة كبيرة مارون
ونخلطها كويس قوى والجزء التانى نضع علية معلقة كبيرة راسبرى ونعجنها
كويس قوى والجزء التالت نضع علية الفستق ونعجنه كويس قوى
والباقى حسب الرغبة اما تحشية قطعه صغيرة من العجمية او مكسرات
او ملبن او عجوة
وتقفلى الكحكاية وتضعيها فى الصينية واما تنقشيها بالمنقاش المخصوص
بالكحك او تدوسى عليها بالطباعه المخصوصة بنقشة الكحك (وهى صغيرة ومصنوعه
من الستانلس تيل ) نترك الكحك فى الصوانى يريح شوية حوالى 1/3 ساعه
وندخله الفرن على درجة حرارة 190 درجة من 20 الى 25 دقيقة
وعيد سعيد
العجمية
¼ 1 كوب سمنة
1 كوب عسل نحل (عسل ابيض)
2 كوب سمسم
كوب بندق مكسر
الطريقة
اضع السمنة والعسل فى حلة على النار لحد ما يغلوا ويتحمروا بلون الكراميل ثم
اضع 2 كوب السمسم وكوب البندق واقلبهم مع بعض كويس وبعد ما تبرد
نالخد قطعه قطعه مدورة صغيرة ونحشى بيها الكحكةودى طريقة الكحك بالكيلو
كيلو دقيق
½ كيلو سمنة
200 ج حليب( كوب)
15 ج ريحة كحك ( 2 معلقة كبيرة)
20 ج سكر
باكو بيكنج بودر
ملحوظة لنجاح الكحك
لازم يكون الدقيق درجة اولى ومخصوص لعمل الكحك
لازم تكون السمنة جامدة من الثلاجة
والف هنااا